Mathijs Menheere over Process Mining

Donderdag 19 mei, 16:00 uur

Mathijs Menheere over het nieuwe goud binnen Procesmanagement: Process Mining

MicrosoftTeams-image (57)-1

Schrijf je in voor de webinar met Mathijs Menheere op donderdag 19 mei

Een turbulente wereld(economie), technologische ontwikkelingen en mede daardoor een dynamische wereldhandel, COVID, reguleringen en dergelijke, noopt organisaties en overheden blijvend te veranderen. De verandering “itself” is de enige constante. Blijvend veranderen raakt uiteindelijk elk proces. Mathijs Menheere is vanuit Bureau Tromp, binnen deze steeds veranderende wereld, de toonaangevende expert die organisaties helpt deze veranderingen aan te grijpen om slimmer te gaan werken.

 

Tijdens deze interactieve webinar neemt Mathijs ons mee in de dynamische wereld van Process Mining: Waar wordt het voor gebruikt en wat levert het op voor de eindgebruiker? Hoe verhoudt Process Mining zich tot bijvoorbeeld task mining, RPA en data mining? Na het positioneren van Process Mining in het data science-landschap, zoomt Mathijs verder in op de drie basistypen Process Mining: (1) Discovery, (2) Conformance en (3) Enhancement aan de hand van enkele voorbeelden en diverse tooling.

Uiteraard duikt Mathijs ook dieper in de technische voorwaarden om met Process Mining te kunnen starten en bekijken we wat de basiselementen zijn. In Process Mining termen: de Event Log. Welke data-elementen zijn noodzakelijk en hoe ga je om met extra beschikbare data? Aansluitend beantwoordt Mathijs de cruciale IT-vraag "hoe ga je van data-exports uit veelal transactionele systemen naar een data-set die geschikt is voor Process Mining?"

 

Over de spreker

Mathijs Menheere is specialist bij Bureau Tromp en is een enthousiaste, pragmatische en doelgerichte procesverbeteraar. De meeste energie haalt hij uit het helpen van organisaties om klantgerichter te werken. Hierbij is zijn overtuiging dat klantgericht werken en efficiëntie hand-in-hand gaan. Verbeteren doet hij het liefst gebaseerd op feiten. Zijn achtergrond in Business Intelligence helpt hem snel deze feiten boven tafel te krijgen en om constructief te kunnen communiceren op het gebied van IT. Als grote fan van Lean en Lean Six Sigma probeert hij het verbeteren altijd te combineren met analyse van data, om zodoende analyses van ‘we denken’ naar ‘we weten’ te brengen.

 

Donderdag 19 mei om 16:00 uur start de webinar met Mathijs Menheere over Process Mining. Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.