De DevOps reis van de Nederlandse Spoorwegen (NS)

24.9.2020 - 19:30
re-watch webinar

Het programma

EventpaginaNS

In de wereld van softwareontwikkeling is DevOps eigenlijk niet meer weg te denken. Steeds meer organisaties zien dan ook de urgentie om hierop in te spelen. Maar waar moet je dan beginnen? Hoe weet je of de desbetreffende aanpak aansluit bij de organisatiecultuur? En zijn het de investeringen wel waard? Tijdens deze webinar behandelden Ard Westerik en Huub van der Wouden de casus omtrent de implementatie van DevOps bij de Nederlandse Spoorwegen. Je wordt op weg geholpen aan de hand van praktische tips, best practices en bruikbare theorieën.

In 2016 waren Ard Westerik en Huub van der Wouden nauw betrokken bij de implementatie van DevOps bij de Nederlandse Spoorwegen. Waar ze ooit begonnen met twee teams, wordt er nu gewerkt met meer dan 120 teams. Aan het begin van de transformatie stonden de heren voor verschillende uitdagingen. Dat ging onder andere over het moment van het releasen van de software, dat een grote impact had op de business. En over de wens van de engineers, die behoefte hadden aan een zo goed mogelijk werkende development-omgeving.

Were you unable to join the live webinar or would you like to re-watch?

You can re-watch the webinar here.

Re-watch webinar

De sprekers

Ard_foto_2020-vierkant
Ard Westerik
- NS
Huub_foto_2020-vierkant
Huub van der Wouden
- NS

Over de sprekers

Over Ard Westerik

Ard Westerik is al 25 jaar werkzaam binnen de IT-branche. In 1995 studeerde hij af in Bestuurlijke Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna bekleedde Ard diverse functies bij IBM, CSC, KPN, Enexis op het gebied van project- en programma management. De laatste 10 jaar werkte hij in managementfuncties aan Agile transformaties bij Magister, NS IT Commercie en Essent IT.

Over Huub van der Wouden

Huub van der Wouden werkt al meer dan 30 jaar in softwareontwikkeling. In 1980 studeerde hij af in Cognitive Psychology, Artifical Intelligence aan de Universiteit Utrecht. Aan het begin van zijn carrière bekleedde hij technische rollen. De laatste 20 jaar focuste hij zich op leidinggevende functies, onder meer in het binnen- en buitenland. Zo was hij onder meer actief in het bedrijfsleven en de overheid, in projecten en in de lijn. Huub is momenteel werkzaam als Product Owner Team Centraal en Performance dashboard bij de NS.

Re-watch webinar