Java Summit

 
19.6.2019
Zuidelijk Halfrond 11, Gouda

Beschrijving

fotosummit
De Java Summit is terug! Op 19 juni staat een splinternieuwe versie van de Java Summit op het programma. In de laatste Summit voor de zomerstop ga je met nieuwe inspiratie naar huis.
Verschillende use-cases en invalshoeken komen aan bod. Ga aan de slag met je nieuwe inspiratie en vraag de sprekers het hemd van het lijf! Wil je alles weten over de laatste trends in Java? Schrijf je dan snel in!

De Java Summit is uiteraard gratis te bezoeken. Je kunt zelf aangeven bij welke sessies je wilt aansluiten. Daarnaast staat er uiteraard een heerlijk diner voor je klaar tussen de sessies.

Wil je ook nieuwe inspiratie opdoen? Schrijf je dan in!

Ben je al ingeschreven maar kun je er toch niet bij zijn? Meld je dan op tijd af! Dan zorgen we er samen voor dat we geen eten en drinken verspillen.

Sprekers

Bram Starmans - Java Summit iSense
Bram Starmans
Solution Architect bij Belastingdienst
Emond Papegaaij - iSense Java Summit-2
Emond Papegaaij
Co Founder bij Topicus KeyHub
Roy Braam - iSense Java Summit-1
Roy Braam
Software Craftsman bij Rabobank

Programma

15:00
-
15:30
Inloop
Geniet van een bakje koffie tijdens het wachten op de start van de summit!
15:30
-
16:30
Bram Starmans - Software-engineering vereist vakmanschap
In deze presentatie legt Bram Starmans uit waarom moderne software-engineering vakmanschap nodig heeft. Hij rechtvaardigt zijn uitspraak gebaseerd op verschillende trends op Java gebied, zoals DevOps, Container-hosting, Service Orientation en modern sociaal gedrag. Wat is de invloed hiervan op het vakmanschap? En waar beginnen en eindigen de verantwoordelijkheden van programmeurs tegenwoordig? Dit en meer tijdens zijn sessie.
16:45
-
17:45
Emond Papegaaij - OAuth 2.0 Demystified
Emond Papegaaij is een Plain Old Java Ontwikkelaar bij Topicus Security en de grondlegger van de Identity & Access Management oplossing Topicus KeyHub. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan met verschillende authenticatieprotocollen, waaronder OAuth 2.0. In zijn sessie gaat hij dieper in op OAuth 2.0 met behulp van een use-case en de implementatie voor Java. Ook is hij een actief lid van de open source community, waar hij onder andere committer is op Apache Wicket.
17:45
-
18:45
Diner
Geniet van een overheerlijk diner.
18:45
-
19:45
Roy Braam - On-prem platform naar de public cloud migreren met Java - SpringBoot en PCF
De migratie van het on-prem, monolithische "online banking platform" naar een microservice architectuur in de public cloud vereist heroverwegingen en herbouw. Als Solution Architect werkt Roy met de teams die verantwoordelijk zijn voor de backend van zowel het nieuwe als het oude online platform. Het nieuwe platform is compleet herbouwd met Java, Spring Boot op Pivotal Cloud Foundry in public Azure. Wat betekend het voor een grote financiële instelling om large scale naar de public cloud te gaan en wat is het effect op de 200+ teams die gebruik maken van het online platform. Wat zijn de lessons learned, war stories en fouten die gemaakt zijn. Roy zal vertellen over de keuzes die gemaakt zijn en hoe ze de vereiste functionaliteiten hebben gerealiseerd met Java en automatisering.
19:45
-
20:30
Borrel
Praat gezellig na met de sprekers en deelnemers van de summit onder het genot van een drankje.

Schrijf je in!