Business Intelligence Summit

Doe meer met jouw data! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van BI.
28.5.2019
Zuidelijk Halfrond 11, Gouda

Beschrijving

fotosummit

Data, data en nog eens data. Organisaties verzamelen maar al te graag zo veel mogelijk data. Maar hoe haal je waardevolle en praktische informatie uit deze ruwe cijfers? Er zijn opties in overvloed, met datawarehousing, data-analyse en de verscheidene BI platformen kom je al een heel eind. Maar wanneer gebruik je wat en met welk doel? Daarom duiken we tijdens de Business Intelligence Summit van 28 mei in de wereld van data!   

De BI Summit is uiteraard gratis te bezoeken. Je kunt zelf aangeven welke sessies je wilt aansluiten. Daarnaast staat er uiteraard een heerlijk diner voor je klaar tussen de sessies.

Wil je ook meer doen met je data? Schrijf je dan in!

Ben je al ingeschreven maar kun je er toch niet bij zijn? Meld je dan op tijd af! Dan zorgen we er samen voor dat we geen eten en drinken verspillen.

Sprekers

Jordi Frijters - iSense Business Intelligence Summit
Jordi Frijters
Microsoft Data & Business Intelligence Consultant, Valid
Martijn van Grieken - iSense Business Intelligence Summit
Martijn van Grieken
Director Data Science & A.I. bij Gimix Data Science & Big Data Analytics
JC Scholtes - iSense Business Intelligence Summit
J.C. Scholtes
Bijzonder hoogleraar Text-Mining, Universiteit Maastricht

Programma

15:00
-
15:30
Inloop
Geniet bij het ontvangst van een lekker bakje koffie!
15:30
-
16:30
Jordi Frijters - BI op volle toeren!
Het Business Intelligence vakgebied heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. In die snelheid verandert weinig en dit brengt kansen en uitdagingen met zich mee. De cloud is de drijvende motor in deze vaart aan veranderingen en in deze sessie gaat hij in op een aantal van deze ontwikkelingen. Daarnaast pakt hij één van de ontwikkelingen binnen Microsoft Azure / O365 beet en duikt in de wereld van het Power Platform met een realistische case in een 365º demo. Laat je inspireren door de mogelijkheden, Power up with the Power Platform!
16:45
-
17:45
Martijn van Grieken - A.I. for life!
In deze inspiratiesessie ‘A.I. for life’ zal Martijn kort ingaan op de geschiedenis van artificial intelligence, gevolgd door een introductie en uitleg van Machine Learning en specifiek Deep Learning, met name voor de toepassing om patronen uit ongestructureerde data te halen, zoals beeldmateriaal. De overlap met B.I. is aanzienlijk, met name tijdens de data preparatie en visualisatiefase, maar ook zijn er duidelijke verschillen. Aan de hand van de CRISP-DM aanpak, en enkele praktische voorbeelden van de inzet van A.I. binnen het zorg- en lifescience domein wordt dit uiteengezet. De sessie wordt afgesloten met enkele trends op het gebied van A.I.
17:45
-
18:45
Diner
Geniet van een heerlijk diner.
18:45
-
19:45
J.C. Scholtes - Text Mining voor Business Intelligence
Steeds meer informatie is ongestructureerde informatie in de vorm van tekst. Slechts een beperkte hoeveelheid informatie is opgeslagen in een gestructureerd formaat in een database. Daarom richt het vakgebied van de text mining zich op het ontwikkelen van diverse geavanceerde wiskundige-, statistische-, taalkundige- en patroonherkenning technieken waarmee het mogelijk is om ongestructureerde informatie automatisch te structureren en analyseren alsmede om hoge kwaliteit en relevante gegevens te extraheren en de tekst in zijn geheel daardoor beter doorzoekbaar te maken. Hoge kwaliteit refereert hier in het bijzonder aan de combinatie van relevantie (oftewel: de speld in de hooiberg vinden) en het verkrijgen van nieuwe interessante inzichten. Deze nieuwe technieken hebben al een grote impact gehad binnen de wereld van opsporings- en inlichtingen diensten, maar ook binnen het juridische en financiële domein. In deze lezing zal worden toegelicht hoe de Business Intelligence toepassingen kunnen profiteren van deze technieken bij het verzamelen van waardevolle inzichten uit open source informatie of het meten van sentimenten en emoties over producten, diensten of bedrijven op sociale media of internet forums.
19:45
-
20:30
Borrel
Vergroot je netwerk onder het genot van een drankje.

Schrijf je in!